Datum:     Zaterdag 20 september
Tijdstip:   21.00 uur (zaal open 20.00 uur)
Locatie:   Evenemententerrein bij zwembad de Dinge, Uithuizen.

Entree:     € 16, 50

De Grunneger Week 2014 wordt op daverende wijze afgesloten met Back to 538. Op het terrein bij zwembad De Dinge in Uithuizen wordt een grote feesttent opgebouwd, waar zaterdag 20 september artiesten optreden die in het verleden in de roemruchte discotheek 538 stonden. Het muziekfestijn heeft dan ook een sterk reüniekarakter. De toegang is niet gratis.

Het idee om het Back to 538-feest te gaan organiseren komt van Bas Bosman, Elske Doff, Sebina Fluks, Arnold Markerink en niet te vergeten Willem van der Molen. Hij bestierde jarenlang de eetcounter van het City Theater en maakte de bloei van het uitgaanscentrum van heel nabij mee.

Om het feest op te leuken en de bezoekers het echte 538-gevoel terug te geven, zullen ze vermaakt worden door deejays uit die tijd en artiesten die in het uitgaangscentrum furore maakten. Zo zorgde Harry Slinger destijds meerdere keren met Drukwerk voor een vol City Theater en kreeg Henk Wijngaard de vlam behoorlijk in de pijp met zijn meezingers. T-Spoon scoorde in de glorietijd met nummers als Sex on the beach en No 2 to 2 waste grote internationale hits. Na wat interne strubbelingen maakte de groep in 2008 een comeback in de studio en op de podia. De organisatie heeft gekozen voor artiesten die destijds bij het publiek prima in de smaak vielen en daarmee wordt het reüniegehalte nog een extra zetje gegeven. Ook komt er nog een Mistery Act die pas op de avond zelf bekend zal worden gemaakt. Onder de deejays die optredens zijn Ejo Dreise, Bas Bosman, Asjhok Eckhardt, René Wassink, die de Pietereuliekar als slotnummer steevast in petto had, Date Jonkman en Sander Hoogstra. De tent zal zaterdagavond om 20.00 uur open gaan en om 21.00 begint het feest. Het evenement kan de goedkeuring wegdragen van de weduwe van de  overleden oprichter van uitgaanscentrum 538, Jacob Visser.

Kijk op www.backto538.nl voor meer info.
harryslinger002HENK-WIJNGAARDT-Spoon Reloaded